sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Amintiri, trăiri, sentimente .... toate-ntr-un ceas!

        Mă întreb unde au trecut anii,  când s-au scurs clipele ca gândul și-am devenit un adult? În mare parte am crescut doar cu mama și fratele, pe tata îl vedeam mai rar, pentru că era navigator. Îl idolatrizam și invidiam pe tata în același timp, pentru că a făcut înconjurul lumii, pentru că a descoperit lumea. Odată cu el o descopeream și eu, căci primeam suveniruri de peste tot din lume, câte o bucățică din fiecare oraș unde nava acosta.

       Primul cadou serios venit din partea tatei a fost la 14 ani când am făcut și buletinul.  Am primit un ceas de damă extrem de frumos într-o cutie din piele gravată cu numele meu și cu un bilețel foarte frumos scris " Timpul capătă semnificație și culoare odată cu vârsta ".

Nu mi-am dat seama pe moment ce înseamnă,  însă a avut dreptate tata, timpul capătă nuanțe vii, pasionale pe la 16 - 20 ani, simți că ai lumea la picioarele tale. Cam așa și cu mine, după 20 ani timpul a luat forma iubirii, treceau clipele în zbor când eram cu el, iubitul meu. În schimb treceau clipele ca anii când nu era lângă mine și simțeam că rămân fără aer.


   Am purtat ceasul de la tata mereu cu mine, îl consideram talismanul meu, de câte ori îl priveam îl simțeam mai aproape chiar dacă distanța era enormă.  Tata este un împătimit al ceasurilor, are o colecție impresionantă de ceasuri bărbătești, și cum eu sunt fata lui tata, așchia nu sare departe de trunchi. Ușor, ușor am făcut o pasiune pentru ele, le port în funcție de cum mă îmbrac, de starea de spirit. Pot spune personal că îmi plac ceasurile Seiko, au o finețe aparte, de altfel primul ceas primit de la tata a fost un model superb Seiko.

   Cel din imaginea de mai sus este ultimul primit de la tata, și reprezintă un amalgam de sentimente,  bucurie din partea mea căci îl voi avea pe tata alături de mine. Iar tristețe din partea lui,  căci este un lup de mare, iar acum se simte ca peștele pe uscat, însă vârsta înaintată nu îi mai permite să plece.


Știu că prețuiește enorm clipele cu noi, însă inima lui este undeva în mijlocul mării,  așa cum a mea a fost ani la rând și este la malul mării așteptând.  De ce și acum poate vă întrebați,  ei bine fratele l-a moștenit pe tata, iar soțul este artilerist în Marina Militară,  așa că inima mea este mereu la malul mării așteptând și numărând clipele. Ceasul îmi este prieten și dușman, poate aceasta este explicația colecției mele de ceasuri de damă,  unul pentru fiecare stare a inimii mele. Ceasul mă reprezintă, îmi dă încredere în mine, mă perfecționează, îmi completează stilul și mă definește.

Așa cum scria în bilețelul primit demult timpul capătă semnificație și culoare odată cu vârsta, pentru că învățăm cine suntem noi. Ne definim ca stil, personalitate și caracter, și continuăm prin a deveni modele de urmat pentru cei din jur. Dacă la 20 ani timpul semnifică distracție,  pasiune și tinerețe,  la 30 ani credeți-mă semnifică clipe petrecute cu cei dragi, momente unice ce nu se vor mai întoarce.  Pot spune că tata m-a ajutat să îmi formez stilul, am avut acel imbold de la el, iar restul l-am clădit în ani și clipe, căci despre asta este timpul.  Timpul de calitate îți dă încredere și speranță,  încredere că poți mai bine, speranță că vei fi și mai bun decât ești acum. 


Acestarticol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă 2019.

joi, 14 noiembrie 2019

Cheers to me, to a new me! Cheers to you ... stranger!

       Priveam pemiile Emmy 2018 și admiram vedetele, însă numai una o adoram, și aceea era Eva Longoria. Mereu carismatică, cu zâmbetul pe buze,  mereu adoptă un look elegant și proaspăt în același timp. Mă inspiră în mare parte, un atu ar fi că suntem brunete, așa că unele lookuri le adaptez pentru tenul meu. Un pic mai dificil este la capitolul ținute,  amândouă suntem minione, însă eu am forme rubensiene. Pentru cei ce nu știu această semnificație vă pot spune că această denumire vine de la pictorul Peter Paul Rubens, în viziunea lui femeia era cu forme pline de senzualitate și expresivitate, puternică dar și gingașă în același timp.

     Să revenim la feblețea mea, îmi place enorm cum se îmbracă și cum spuneam încerc să investesc în piese statement pentru a le putea purta în diverse combinații. Din păcate de cele mai multe ori unele piese costă enorm de mult, la modul că ar trebui să cheltui salariul plus economiile. Așa că uneori spun pas sau aștept o mega reducere și dau un mare buf cheltui până la ultimul leuț.
     O admir pe Eva și dincolo de tv, așa că atunci când am avut un eveniment în incinta Palatului Bragadiru am vrut o apariție glam, feminină și plină de senzualitate.
Mi-am dorit să arăt fantastic, asta poate pentru că încrederea în mine se pierduse ușor,  ușor atunci când el a ales să plece cu o altă tipă slabă,  pisicoasă și lipicioasă. Știam că trecuse mult timp de când nu-l mai văzusem,  însă bănuiam că va fi acolo. Așa că mi-am dorit o apariție care să atragă în sensul bun privirile.
    Mi-am dorit o rochie glam, elegantă și totodată feminină care să mă facă să mă simt frumoasă.    Fiind toamnă bineînțeles am optat și pentru un palton de damă clasic într-o culoare nude pentru a-mi pune trăsăturile brunete în evidență.  Da o combinație perfectă cu care nu am dat greș,  piese statement ce vor trona în garderoba mea.
Într-adevăr am atras priviri de admirație,  am legat noi prietenii, și da am uimit persoane ce se așteptau să mă vadă chircită de suferință după el ...Dacă eu am strălucit și am avut momentul meu, el ... ei bine el a apărut într-un costum ce îl avea de mult cumpărat cu mine, cu barba nerasă și la brațul ei. Ochii ni s-au întâlnit inevitabil, ai lui albaștri tulburi, ai mei căprui sclipitori. Pentru o secundă i-am susținut privirea apoi mi-am întors privirea la interlocutorul meu, un tip șarmant cu cuvintele la el și cu un zâmbet cald. Evenimentul a decurs minunat, iar seara la plecare așteptând taxiul aud o voce cunoscută:
_ Am fi putut fi împreună în această seară! Arăți superb !
_ Am fi putut, însă tu ai ales să pleci, iar eu am ales să merg mai departe! O seară bună... străine.

Ajunsă acasă mă uit în oglindă și mă felicit, într-adevăr o ținută pe măsura mea, a personalității mele. Sunt sigură că idolul meu Eva m-ar felicita pentru tăria de caracter, mai puțin pentru lacrimile ce-mi înțeapă ochii. Dar toate trec, ce nu te omoară,  te face mai puternic.


Acest articol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă  2019.

marți, 12 noiembrie 2019

Stil roial în inima munților

     Stau, privesc pe geam fulgii de zăpadă ce plutesc ușor până ating pământul, în jurul meu o cafea ce s-a răcit, o agendă tocită și un laptop săracul și el într-un colț mă așteaptă.  Când m-am oferit să organizez petrecerea aniversară a firmei  nu m-am gândit ce va presupune, am zis că voi găsi un restaurant drăguț cu un specific mediteranean, și gata. Mda în visele mele cele mai  bune eventual s-ar fi putut întâmpla acest lucru, asta până când directorului i-a venit ideea de a face o petrecere cu tematică tradițională la munte. Am rămas mută  și-am înghițit în sec, ok mai erau trei săptămâni până la mare eveniment,  așa că m-am pus pe căutat.

    Ei și dacă tot s-a gândit directorul la o petrecere la munte, am căutat cazare în Poiana Brașov, o cazare care să ofere un  peisaj de vis, un confort extraordinar și cel mai important o ședere plăcută. Astfel cazarea în Poiana Brașov, a venit din partea celor de la Royal Boutique Hotel Poiana Brașov, unde ne-au pus la dispoziție tot ce am avut nevoie pentru o petrecere de vis.

  Iar ca salon evenimente în Brașov , hotel Royal Boutique  ne-a pus la dispoziție salonul de evenimente, ceea ce m-a salvat de o altă căutare.Înainte cu o săptămână am mers și-am discutat cu stafful, le-am explicat că avem nevoie ca salonul de evenimente să fie decorat în stil tradițional,  apoi că vom avea nevoie de cazare. Au fost minunați, o conduită exemplară, mereu cu zâmbetul pe buze,  amabili. Mi-am dorit să văd și camerele, pentru a mă asigura că totul va fi pe gustul tuturor, am rămas plăcut surprinsă,  toate camerele oferă un peisaj excepțional.

Totul era la superlativ,  servicii ireproșabile, așa că în ziua petrecerii toți invitații au fost plăcut surprinși și mulțumiți.  Am avut parte de momente frumoase alături de colegii mei, toți m-au lăudat pentru locația aleasă.  Directorul a fost încântat și m-a felicitat pentru modul în care am organizat petrecerea aniversară. Și bineînțeles mâncarea a fost un deliciu, ce nu a ținut de mine ci de bucătarii iscusiți pe care îi veți găsi în bucătăria celor de la hotel Royal Boutique.
Ei și după acest eveniment,  ghiciți cu ce m-am ales, cu organizarea următorului eveniment.  Da directorul a fost foarte mulțumit de absolut toată organizarea, și de toate detaliile, încât a decis să mă ocup eu de următoarele evenimente.  Eu la rândul meu nu pot decât mulțumi celor de la Royal Boutique Hotel Poiana Brașov,  cu promisiunea că voi reveni pentru un weekend împreună cu familia. 


Acest articol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă 2019.

duminică, 10 noiembrie 2019

Energie pentru oaza noastră de liniște!

     Casa este locul unde ne încărcăm cu energie pură,  locul unde împărțim cele mai frumoase momente, și pe care ne dorim să le păstrăm mereu. Dar ce te faci când locului tău de vis îi lipsește ceva ? Păi încerci să rezolvi problema ce îți dă bătăi de cap.

     Așa s-a întâmplat și în cazul nostru atunci când ne-am mutat în noua casă,  ne-am dorit să fie totul flower-power. Ei bine nu, în lumea reală lucrurile nu sunt roz, iar unicornii nu îi poți atinge. După ce am achiziționat imobilul, prietenii noștri ne-au întrebat dacă am realizat un certificat energetic. Și eu și soțul ne uitam ca la mașini străine, nu știam ce este, nu știam prețul unui certificat energetic.  Nu știam ce presupune așa că ne-am pus pe căutat și documentat, am descoperit că acest certificat ne era necesar. Practic acest certificat ne indica performanța energetică a imobilului.                               


    Dacă soțul era sceptic la început și se gândea că vom arunca banii în vânt,  după ce echipa sosită ne-a făcut demersurile și am primit rezultatele .... ghiciți cam pe unde ne aflam noi. Mda ei bine rezultatul nu a fost unul bun, așa că am primit ajutor din partea echipei. A urmat auditul energetic, la fel de necesar ca și certificatul energetic,  apoi cu ajutorul echipei am reușit să ne punem la punct căminul.  Oaza noastră de liniște a devenit căminul nostru, unde împărțim bune și rele, momente dragi și relaxante.Pentru căminul nostru întotdeauna trebuie să alegem ce e mai bun,  nu putem face rabat de la calitate.  De aceea cei de la avizez.ro pun la dispoziție cele mai bune prețuri pentru noi clienții. Totul pentru a avea o casă flower-power cum îmi place mie să îmi alint căsuța, pentru a avea o performanță energetică cât mai bună. 


Voi dragii mei cititori cum vă îngrijiți ca totul să fie bine în căsuța voastră? 
P.S. Soacra mea îmi apreciază articolele de pe blog, așa că m-a rugat să o ajut și pe ea cu certificatul energetic pentru imobilul ei. O astfel de soacră să tot ai, căci bunăstarea familiei este pe primul loc.


Acest articol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă  2019.

vineri, 8 noiembrie 2019

O agenție de turism, bilete de avion ieftine și un latte !

     De ce credeți că are nevoie o fată pentru un weekend minunat? Păi de o agenție de turism, bilete de avion ieftine și un latte.  Sună bine nu ? Ei bine stând de vorbă cu prietena mea Diana din Italia, am hotărât ca în weekend să ajung la ea. Ei bine dacă vi se pare imposibil de pe o zi pe alta, vă spun că eu am reușit performanța. aceasta. 
     Am împachetat rapid un rucsac, mi-am luat strictul necesar, m-am urcat în mașină și m-am îndreptat spre aeroport. Găsisem deja bilete de avion ieftine, o mega ofertă ca la această agenție de turism clar nu mai găseam, așa că nu am ratat oferta. 

  

O adevărată peripeție pe autostradă spre București,  atât de aglomerat încât mi-a fost teamă că nu voi ajunge la timp. În cele din urmă am ajuns rezonabil în aeroport,  mi-am făcut check-inul și  apoi m-am liniștit.  

 Ajunsă în Italia m-am destins, primul lucru pe care l-am primit de la prietena mea a fost o oprire la o micuță cafenea. Acolo am băut un latte extraordinar de bun, Paolo s-a lăudat spunând că are rețeta lui secretă.  

Așa cum vă spuneam, am găsit o mega ofertă,  un super circuit pe care l-am parcurs împreună cu Diana prietena mea. Am pornit din Bergamo și am colindat și vizitat Piazza del Duomo, Piazza Vechia, mici magazine de unde mi-am luat o mulțime de suveniruri. Am continuat cu Sirmione și ne-am îndreptat spre Milano, aici pot spune că mi s-a tăiat răsuflarea,  am putut vedea Cina cea de Taină a lui da Vinci. O capodoperă,  ceva unic, la fel ca și restul capodoperelor ce le-am văzut.   

Poate vă gândiți că am cheltuit mulți bani, ei bine nu, secretul este să ai un ajutor specializat. Iar voi la fel ca și mine puteți găsi acest ajutor pe AZ-Turism.ro, aici veți găsi cele mai bune oferte la bilete de avion, diverse oferte pentru vacanțe munte, cazare litoral.  Așa că poți profita de cele mai tentante oferte cu un buget redus. 
  Întoarsă acasă recunosc că am rămas cu dorința de a pleca iar, așa că pentru primăvara mi-am făcut planuri să plec cu soțul meu. Destinația? Păi ne-am gândit că vrem să vizităm și să admirăm splendorile Turciei.


Acest articol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă 2019. 

miercuri, 6 noiembrie 2019

Clipe pentru mama !

  O văd cum stă la geam și își savurează ceaiul, privirea blândă pierdută undeva printre nori. Sunt ani de când a renunțat la cafea, doctorul i-a spus că ar fi mai bine să renunțe, avand în vedere problemele de sănătate.  Mi-aduc aminte că atunci pe moment ca s-o înveselesec, i-am promis un set frumos de cești din care să bem împreună ceaiul.

 M-am ținut de cuvânt,  am cumpărat un set drăguț,  însă voiam să îi ofer câteva momente de neuitat. Dacă eu sunt o fire năstrușnică, care adoră să aibă experiențe cu adrenalină, mama este exact opusul meu, este calmă,  blândă și gingașă.  Așa că a trebuit să găsesc o cale de mijloc, și am mers pe partea food & drinks, unde am optat pentru o întâlnire plină de mister într-o ceainărie chic.
Mama este genul de om care îți oferă tot ce are mai bun, indiferent de persoană,  nu face diferență,  te pune la masă cu ea, și te tratează ca pe un oaspete. Așa ne-a crescut pe mine și fratele meu,  și  ne-a prins bine în viață. 
I-am zis să se imbrace frumos, că trebuie să meargă cu mine la un eveniment și nu accept refuz.  S-a conformat și s-a aranjat frumos, ca de obicei un stil clasic, elegant și un strop de culoare. Când am intrat în ceainărie, pot spune cu mâna pe inima că mama a rămas surprinsă,  fără cuvinte. Pe vremea ei, a lui nea Nicu, nu știu dacă existau ceainării frumos amenajate, însă știu că gestul meu a eemoționat-o până la lacrimi. Am savurat amândouă din ceștile de porțelan cel mai delicios ceai, alături de un desert delicios și o discuție caldă despre valorile omului, menirea lui pe pământ.  Așa modestă cum e mama, o ador pentru că este sinceră și pentru că în copilăria mea și a fratelui meu ne-a oferit tot ce a fost mai bun. În ciuda criticilor primite din partea tuturor, că l-a lăsat pe tata să plece peste mări și țări pentru a câștiga un bănuț în plus, în ciuda vorbelor urâte venite din partea " rudelor ", bastarzi, oameni degeaba și câte alte vorbe urâte or mai fi fost, mama a rămas de neclintit. Tata a muncit în străinătate,  iar mama aici, ei în Constanța au luat-o de la zero, însă totul pentru a întemeia o familie, un cămin.  

De aceea clipele cu mama petrecute în acea ceainărie micuță,  cochetă și intimă,  au fost de neuitat, le-am închis în sufletul meu și acolo le voi păstra etern.
Tu, dragă cititorului pe cine ai vrea să surprinzi plăcut? Ia aminte timpul trece, așa ca nu rata ocazia, experimentează viata ! Nu contează că vei alege experiențe cu romantism sau adrenalină, un zbor cu balonul sau un salt cu parașuta, toate acestea îți vor aduce un sentiment unic. 
Acest articol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă 2019. 

luni, 4 noiembrie 2019

Lumina către sufletul meu!

     Sfârșit de septembrie, o briză caldă îmi mângâie obrajii în timp ce vântul se joacă în părul meu arămiu. Uneori îmi place să mă plimb singură,  să  îmi ascult gândurile, să  observ orașul și să mă pierd în mulțime.
    Seara se vede cel mai frumos Constanța, mai ales centrul vechi, animat, colorat de la firmele luminoase. Panourile acestea mi-aduc aminte de plimbările  trecute în doi, când mergeam mână în mână și încercam să ne imaginăm tot felul de povești.
Cum ar fi dacă celebra "Casă cu Lei " ar fi luminată de un astfel de panou led, ce-ar ieși în evidență, ușa frumos lucrată  sau sculptura și leii poziționați strategic?

                                                        Sursa foto: GoogleNe plimbam mână în mână și ne zâmbeam cu subînțeles,  niciodată nu ai excelat la istorie, însă mă ascultai cu interes cum sporovăiam despre edificii, monumente, clădiri și diverse povești despre scriitori. Pașii ne duceau agale spre braseria din Piața Ovidiu luminată puternic de firma luminoasă,  mereu ne opream acolo să bem un latte și să împărțim o prăjitură. 
Acum intru singură mă așez, îmi iau doar un latte, observ modificările,  până și firma luminoasă au schimbat-o, are culori plăcute îmbietoare.  Îmi reiau plimbarea și ajung pe malul mării,  aici cineva ar trebui să pună un panou sau un afișaj cu "end of route", căci unde începe totul, acolo se și termină.  Azi sunt doar eu și marea, ne ascultăm,  ne sfătuim,  ne amintim, ne ștergem lacrimile dar nu privim înapoi.  Fiecare toamnă aduce cu ea un nou capitol în viața mea,  dar amintirea ta oricât ar vrea marea să o spele, nu o poate șterge.  Rănile s-au vindecat, lacrimile s-au uscat, însă tu ești în sufletul meu, cred că aș putea pune la poarta sufletului meu un afișaj cu " fragile " dar cine știe unde ne poartă căile vieții....

Acest articol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă 2019.

Amintiri, trăiri, sentimente .... toate-ntr-un ceas!

        Mă întreb unde au trecut anii,  când s-au scurs clipele ca gândul și-am devenit un adult? În mare parte am crescut doar cu mama și f...