luni, 10 aprilie 2017

~ Emotions in a photo ~

                                   ~ Best photos are the best memoires ~



                      Tuturor ne plac plimbarile sau diverse vizite pentru a mai afla ceva despre cultura noastra sau de ce nu istoria noastra. De mica mi-au placut plimbarile cu trenul in special, imi placea sa stau la geam si sa admir peisajele si sa numar statiile de gara unde opream.

                      Crescand au inceput sa imi placa plimbarile cu masina, si totodata imi placea sa pozez peisajele ce-mi apareau in fata. Intotdeauna plecam cu aparatul foto dupa mine, o baterie de rezeva si incarcatorul pentru a fi sigura ca voi avea destula baterie pentru a face poze. Se spune ca cele mai bune fotografii sunt si cele mai frumoase amintiri, in cazul meu se aplica. La inceputul relatiei cu sotul meu ne-am dorit sa descoperim imprejurimile, si uite asa am pornit la drum inarmata cu aparatul foto pentru a descoperi un crampei de istorie. Si uite asa am ajuns la Tulcea la Cetatea Enisala, o frumusete si o liniste ce te duce spre visare.


                     Cetatea Enisala a fost ridicata de puterea bizantina, mai apoi continuata constructia de puterea comerciala genoveza la inceputul secolului XIV . Mai apoi a fost inclusa in sistemul defensiv al Tarii Romanesti iar cativa ani mai tarziu a fost transformata in garnizoana a Imperiului Otoman. Denumirea vine de la cuvantul turcesc " yeni "- nou, si regionalismul dobrogean " sale "- sat, cetatea fiind construita cu scop militar defensiv si de supraveghere a drumurilor de pe uscat dar si cele navale. Merita vizitata cetatea, aveti ce admira, ce vizita si mai intr-adevar mai descoperim un fragmentel din istoria noastra. A fost minunat ceva de vis, mi-a placut foarte mult, am facut destule poze care sa imi aduca aminte de aceasta plimbare si sa imi readuca zambetul pe buze.





                          Fiind pasionata de plimbari si fotografii am descoperit de curand pagina momondo si am vazut ca au un concurs interesant pe platforma Instagram @momondo.



 Este foarte tentant si credeti-ma cu siguranta ma voi inscrie si eu pentru ca am cateva locuri pe care mi le doresc sa le vizitez. Deci va sfatuiesc sa va inscrieti in numar cat mai mare pentru ca puteti kituri si sansa de a vizita tarile in care va aveti radacinile The DNA Journey si acesta este interesant putem afla lucruri inedite. Dragilor va urez succes celor ce va inscrieti, sper sa fiti printre fericitii castigatori.


Acest articol participa in competitia SuperBlog Spring 2017.




           


4 comentarii:

  1. Daaa... cetatea Enisala... o cunosc atat de bine! Sunt de aici, din Sarichioi-centrul de comuna din care face parte si Enisala. Ma bucur de fiecare data cand citesc, cand vad ceva legat de aceste locuri. felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce poze superbe..de peisaje nici nu mai spun😘😘😘😘

    RăspundețiȘtergere

Only to the moon and back !

    Cătă e o tipă mișto și ador să ies cu ea, iar ea adoră să se plimbe cu mine. Eu îi știu trăirile,  știu când e bucuroasă, când e tristă,...