vineri, 11 octombrie 2019

Ciao bella !

       Anul trecut înainte de sărbători mi-am propus să plec în Italia la prietena mea cea mai bună.  Toate bune și frumoase, găsisem bilete pentru mine și familie, soțul și fetița, acum urma doar să împachetăm. Eram super încântați, țin minte că fetița mea era super emoționată și abia reușise să doarmă cu o noapte înainte.



      A doua zi dis de dimineață am pornit spre aeroport,  căci din Constanța și până în București Henri Coandă făceam câteva ore. Am ajuns bine în aeroport, doar că la momentul îmbarcării ne-am izbit de o domnișoară care ne-a cam tăiat elanul. Ok, am tras aer în piept adânc, mi-am zis în minte că nimic nu îmi va strica starea de spirit. Mare greșeală,  cu o privire de parcă domnișoara ne facea un favor, am auzit-o spunând:
_ Îmi pare rau dar aveți și laptopul și încă o gentuță cu dvs, depășiți nr. de kg pentru bagajul de mână. 
M-am holbat la ea ca la mașini străine,  frate le cântărisem acasă nu o dată,  ci de 5 ori. I-am explicat că nu se poate, că trebuie să fie o greșeală.  Nu, domnișoara o ținea pe a ei, iar în ultimă instanță ne-a zis că între timp au apărut modificări,  și probabil siteul nu a fost actualizat.



 Simțeam că mi se ridică tensiunea, însă îmi doream să mă urc în avion, așa că am întrebat-o care ar fi soluția. Ei bine să plătim extra ce depășim.  Mda, urât,  penibil, dar în ultimă fază am plătit, căci nu mai voiam să pierdem timpul. 
Este adevărat că am optat pentru un zbor low cost Wizz Air, însă urăsc să fiu pusă în fața faptului împlinit.  Între timp am ajuns cu bine în Italia, și am petrecut timp de calitate, alături de oamenii dragi mie, am vizitat locuri frumoase. În timp ce ne plimbam, țin minte că am primit mail de la Wizz Air în care eram anunțată de schimbările apărute, dar și câteva noutăți.  O bilă neagră pentru întârziere,  o bilă albă pentru câteva detalii, pe care cred că cei cu familii le vor aprecia. Primul lucru bun este Travelkit, pe acest site găsim absolut tot ce avem nevoie pentru a afla despre politica de bagaje a fiecărei companii.




Daaar cel mai mult am adorat secțiunea trolere, aici puteți găsi trolere ieftine. Și mai mult sunt aprobate mai multe companii aeriene printre care și Wizz Air.  Prețurile ca prețurile dar să vedeți secțiunea trolere copii, cei mici le vor adora. Prețuri bune și bineînțeles bagajele au un design special pentru fetițe și  băieței. 
Ca și o concluzie asupra zborurilor low cost, ce nu îmi place este atitudinea angajaților,  au impresia că suntem ultimii pârliți dacă ne-am luat astfel  de bilete. Nu îmi plac schimbările ce intervin pe ultima sută de metri,  dar acum cred că le-am rezolvat, sau cel puțin așa sper, cu ajutorul Travelkit. Și cred că ar mai fi câteva chițibușuri, dar acum îmi scapă. Oricum la un zbor low cost nu poți avea pretenții ca la un zbor business class. Per total trebuie să te înarmezi cu răbdare și minte limpede, dar merită în cele din urmă căci ajungi la destinația dorită. 

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă 2019.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Only to the moon and back !

    Cătă e o tipă mișto și ador să ies cu ea, iar ea adoră să se plimbe cu mine. Eu îi știu trăirile,  știu când e bucuroasă, când e tristă,...