joi, 31 octombrie 2019

Paris, mon amour!

   Vi s-a întâmplat să vă hotărâți de pe o zi pe alta să plecați într-o călătorie alături de persoana iubită? Da, și mie și nu oriunde ci Paris. Exact ați citit bine, am ajuns la Paris dintr-o nebunie. Totul a pornit într-o dimineață la cafea, stăteam de vorbă cu soțul meu și ne gândeam că ne-ar trebui o mică escapadă.  Suna extrem de tentant, însă eu mai calculată din fire, m-am domolit ușor, ușor căci nu aveam mașina echipată pentru plecare.





Când mă refer la echipat mașina mă refer la o cutie de portbagaj. Pentru că totuși dacă plecăm la drum și mai ales la Paris, voi avea cumpărături de făcut.




Cum ar fi să ajung la Paris să fac cumpărături și să nu am unde să le depozitez? Așa că mă pun pe căutat și găsesc siteul AutoGedal cu foarte multe accesorii, dau comandă de tot ce aveam nevoie pentru plecare, când apare soțul meu.

_ Iubire ai adăugat în comandă și suportul pentru biciclete ?
_ Poftim, și în mica noastră escapadă vrei bicicletă?
_ Nu iubirea mea, cu bicicletele vom merge la un picnic romantic. Sunt sigur că vei fi foarte încântată, va fi o amintire plăcută.




_ Ok cum spui tu, am plasat comanda, urmează să sosească în 2-3 zile.
_ Perfect vom fi gata la timp. Am vb cu François și l-am rugat să ne rezolve cu cazarea, a găsit ceva de vis.
_ Uuu sună bine abia aștept să ajungem.

 La 3 zile de la discuția noastră, eram deja în drum spre Parisul mult visat, admiram peisajele fascinată, aproape 2.600 km parcurși cu mașina. Trecând peste drumul lung, odată ajunși François s-a ocupat de noi și ne-a dus la cazare. Miros de lavandă, o cameră frumos aranjată,  totul pentru confortul nostru. Odată odihniți am plecat să vizităm Parisul, bineînțeles că din orice colțișor mi-am luat câte ceva, 3 zile cât am stat acolo din fiecare plimbare m-am întors cu sacoși, sacoșele. În ultima zi într-adevăr am ieșit cu bicicletele împreună cu soțul meu la un picnic romantic într-un sătuc apropiat. Vinul, brânza, strugurii și tartinele s-au îmbinat perfect cu peisajul pitoresc oferit de acel sătuc. Parcă nu aș mai fi plecat de acolo, aș fi oprit timpul în loc doar ca să prelungesc acele superbe momente.
   Drumul înapoi spre România mi s-a părut lung, însă mi-am promis să repet această experiență.  A fost atât de plăcută această escapadă încât am rămas cu amintiri memorabile.
  Voi ce mici escapade ați făcut,  cum v-ați echipat mașina?


Acest articol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă  2019.

Un comentariu:

Only to the moon and back !

    Cătă e o tipă mișto și ador să ies cu ea, iar ea adoră să se plimbe cu mine. Eu îi știu trăirile,  știu când e bucuroasă, când e tristă,...