miercuri, 9 octombrie 2019

Patru roți îți poartă trupul, iar două sufletul!

     Nu știu cum sunteți voi, însă eu sunt o împătimită a vitezei,  ador să simt adrenalina. Nu aș rata o cursă cu o mașină bună sau cu un motor bun, întotdeauna mi s-a spus ca trebuia să fiu băiat, așa că nu m-am dezis. La 17 ani mă urcam în prima mașină pentru o cursă nebună,  apoi au urmat motoarele, adoram cum torceau din  Constanța și până în Vama Veche. Apoi am descoperit pasiunea pentru mașinile de curse, de viteză, nu spuneam nu niciodată unei curse. Anii au trecut, m-am măritat, am făcut un copil, m-am " cumințit " să spun așa,  însă pasiunea a rămas. Iar această pasiune a mocnit în mine, pentru că am împletit-o cu cântecul valurilor mării. O dată pe săptămână îmi beau cafeaua pe malul mării, închid ochii, trag în piept aerul sărat și mă las cufundată în spuma valurilor visurilor.
    Aud în zare un motor care toarce frumos, ca o pisicuță, deschid ochii benzinar, negru perlat hmmm ... Honda? Wow asta da surpriză,  între timp din mașină iese nimeni altul decât Paul Walker. O doamne, îl ador pe omul ăsta, și ador seria Fast & Furious. Îl văd că zâmbește și îmi face semn să urc la volan, mie tocmai mie îmi face semn. Îmi simt picioarele de gumă și nu pot articula nici un cuvânt.  Mă urc la volan cu un zâmbet tâmp și încerc să recunosc acest model Honda.


Îmi simt creierul prăjit și nu reușesc să îmi dau seama ce se întâmplă cu mine.

Honda Civic Type R acesta este noul model.
_ Wow nu știam că Honda România, a lansat acest nou model. Arată bine rău, ADN sportiv , constrast roșu-negru, echipat și bine dotat.



_ Apreciez remarcile tale însă  , nu avem timp de pierdut, pista circuitului Nurburgring ne așteaptă.



_ Aaa ok ... imediat pornim.
Simt că se îmi vâjâie capul, dar sunt atentă la drum și încerc să îmi limpezesc mintea. Doamne oare mă voi descurca? Trag cu coada ochiului la Paul, cât de calm este, parcă respiră odată cu această mașină.
   Momentul adevărului a sosit, suntem aliniați la start pe pista circuitului Nurburgring.
3, 2, 1 start pornim , îi arunc o privire lui Paul, iar el îmi zâmbește încurajator.  Știu că pot, așa că apăs accelerația,  am lângă mine cel mai bun copilot, nu am cum să dau greș.  Și așa este, la finalul cursei primim o super veste. Honda Type R Civic este cea mai rapidă mașină cu tracțiune față de pe circuitul Nurburgring sau Iadul Verde, cum i se mai spune. Acest lucru nu poate decât să mă bucure, am condus o super mașină alături de copilotul visurilor mele.
 Honda nu este o mașină bună,  pentru că o laud eu, ci pentru că are anumite dealii ce o evidențiază. Japonezii au ținut să păstreze tracțiunea față și au făcut bine, căci acest model reușește să elimine un element deranjant, și anume torc stil. Adică atunci când accelerezi foarte tare, volanul începe să danseze, cunoscătorii știu ce spun. Geometria suspensiei față a fost regândită tocmai pentru a elimina acest torc stil și pentru a asigura un control cât mai bun. Exact cum spuneam detaliile fac diferența,  iar aceste detalii contează când cauți o Honda Civic de vânzare.
    Simt stropi sărați ce îmi udă părul,  fața și mă fac să mă trezesc din reverie. O doamne totul nu a fost decât o fantasmă, dar gândul mi-a rămas la noua Honda Civic Type R. Dragoste la prima vedere, acel moment când știi că "is the one" , așa că voi încerca un test drive. Doar să îmi aleg pe bune copilotul de această dată.

Acest articol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă 2019.

2 comentarii:

Only to the moon and back !

    Cătă e o tipă mișto și ador să ies cu ea, iar ea adoră să se plimbe cu mine. Eu îi știu trăirile,  știu când e bucuroasă, când e tristă,...