sâmbătă, 19 octombrie 2019

Prețul visului de-o viață ... inestimabil !

  Mereu am visat la o căsuță a mea, un loc intim, călduros, unde să îți fie drag să locuiești.  Toate acestea îmi păreau un vis îndepărtat,  până în clipa în care am decis împreună cu soțul meu că e timpul pentru a ne îndeplini visul. Din gură spus totul pare ușor,  însă la proba practică nu este același lucru. Pe cât de mult îmi doream o căsuță,  am realizat că nu luasem în calcul nevoile noastre,  servici, școală , magazine și alte chestii utile.
 Degeaba ai terenul, dacă nu ai planul și arhitectul potrivit, și atunci ce e de făcut? Ei bine am profitat că mi-am luat o săptămână liberă de la muncă,  și am început căutarea. I-am găsit pe cei de la https://aia-proiect.ro/,  și am descoperit că ei se ocupă și de proiecte case cu etaj. Am început să mă uit pe site și să văd ce îmi pot oferi și ce îmi pun la dispoziție.


Nu mi-a părut rău că am dat click pe site, am găsit o echipă bine pregătită gata să realizeze casa visurilor noastre.  Casa reprezintă un loc sfânt,  pur pentru o familie, locul unde se împart atât bune cât și rele. Este locul unde ne simțim în largul nostru și ne încărcăm bateriile.

   Cred că cel mai important este arhitectul, sau cel puțin așa consider eu. Dacă vă întrebați de ce, păi este simplu, el va transpune ideile, viziunea voastră în plan pentru a prinde viață casa visurilor voastre. Știam cum va arăta casa noastră,  o visasem de atatea ori, încât atunci când i-am zis arhitectului că îmi doresc semineu, o bucatarie mare unde să pot pregăti cele mai gustoase bucate pentru familie, un living imens unde să îmi pot primi rudele și prietenii, mi-a zis că o femeie mai hotărâtă ca mine nu a văzut.  Așa sunt moldovencele, hotărâte și aprige, de aceea sunt iubite cu foc de bărbații lor. Dacă cu bucătăria și livingul o rezolvasem, ei bine la camere am lucrat un pic mai mult. Mi-am dorit foarte mult ca dormitoarele să aibă băi proprii, încălzirea să fie prin pardoseală, am vrut o cameră pentru lectură și relaxare cu vedere către grădinița cu flori. Șemineul din living mi l-am dorit precum în fiomele clasice, pentru a avea acel aer de cămin călduros și intim.



Ne-am dorit cât mai multă lumină naturală de aceea am avut grijă să transmitem cât mai bine mesajul arhitectului. Totodată pe lângă dorințele voastre, un detaliu important este izolația, eu având astm cronic, mi-am dorit să fie ceva calitativ. De ce spun că este importantă? Pentru că o izolație de calitate va preveni neplăcerile precum mucegaiul, igrasia, iar acestea duc la boli respiratorii. Trăind cu o astfel de afecțiune,  mi-am dorit ca în noua casă totul să fie în beneficiul nostru.

Sunt sigură că vă întrebați la ce sumă se ridică costurile casei noastre,  ei bine noi nu am avut un buget minim sau maxim. Noi ne-am dorit confort, calitate și beneficii,  de aceea nu ne-am impus o sumă.  Iar dacă vreți sfatul meu, nu vă zgîrciți,  cel puțin nu atunci când este vorba de căminul vostru. Acolo veți împărți momente unice, bucurii, tristeți,  clipe cu familia și prietenii,  de aceea orice detaliu contează. Un arhitect bun vă va îndruma și sfătui spre cele mai bune opțiuni,  de aceea alegeți calitatea, nu cantitatea.


Acest articol este scris pentru competiția SuperBlog ediția de toamnă 2019.

2 comentarii:

  1. felicitrai pentu ca v-ati implinit visul de a avea o casa. si eu cred ca sfaturile unui arhitect sunt de urmat si ca este de preferat calitatea mai ales ca o casa o faci ca sa fie frumasa, confortabila si mai ales durabila

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari pentru ca v-ati implinit visul de a avea o casa. si eu cred ca sfaturile unui arhitect sunt de urmat si ca este de preferat calitatea mai ales ca o casa o faci ca sa fie frumoasa, confortabila si mai ales durabila

    RăspundețiȘtergere

Only to the moon and back !

    Cătă e o tipă mișto și ador să ies cu ea, iar ea adoră să se plimbe cu mine. Eu îi știu trăirile,  știu când e bucuroasă, când e tristă,...