duminică, 4 martie 2018

~ Precious moments around the world ~

                 
         Ce faci atunci cand prietena ta cea mai buna iti face cadou o super excursie cu 3 destinatii diferite incluse? Si cireasa de pe tort ai doar 5 ore la dispozitie sa iti faci bagajul si sa iti pregatesti o oarecare lista cu obiective turistice. Deci spunem start la impachetat si sa speram ca vom ajunge la timp la aeroport.

         Prima oprire Italia, pentru a ne bucura de Farmecul Umbriei, si pentru a vizita obiectivele turistice, mai ales ca multe dintre ele sunt medievale. Am oprit putin si am admirat faimosul Gubbio, care este un oras medieval cu numeroase monumente istorice. Atat cladirile dar si monumentele imbina medievalul cu aerul gotic dar si renascentist. Astfel ca structura calcaroasa este scoasa in evidenta de aceste stiluri arhitecturale.




      A urmat apoi Perugia, capitala Umbriei, aceasta este foarte renumita si foarte vizitata de turisti datorita faimosului eveniment Eurochocolate, organizat in fiecare an in luna octombrie. Si cum eu bineinteles ca ador ciocolata, si imi place sa admir operele de arta din ciocolata, clar nu aveam cum sa ratez aceasta destinatie. Un mare plus pentru hotelurile de aici, sunt foarte frumoase si incarcate de istorie.

          Dupa ce am admirat Farmecul Umbriei si m-am delectat cu cladirile si istoria acestora, am pornit catre Iordania pentru ca exact cum spune Diana prietena mea: " Everybody has to have an Iordania Experience". Asa ca am cautat pe google prietenul nostru sa vedem ce as putea vizita, si ce ar putea sa ma incante. Cand o auzeam pe prietena mea ca doar vizitand Iordania, voi intelege de ce este numita una dintre perlele turistice ale Orientului Mijlociu, ma facea si mai curioasa. Insa programul haotic si agitatia nu mi-au permis sa plec intr-o astfel de vacanta.

         Am apelat la un ghid caci voiam sa vizitez cat mai multe obiective turistice si totodata sa si aflu ce povesti ascund cladirile. Am inceput cu Amman, acolo m-am simtit ca intr-un oras european, caci tinerii se imbraca normal, iar la tot pasul am vazut restaurante, cafenele, baruri si cluburi. Acolo distractia este la ea acasa. Nu aveam cum sa ratez Muzeul Regal de Automobile, asa cum ii spune numele, acolo am putut admira masinile regilor iordanieni, aratau spectaculos si sunt pastrate intr-o stare perfecta.




      De la Muzeul Regal am pornit catre moscheea Al Husseini ce dateaza din 1924. Acolo am putut admira in voie stilul otoman, cupola albastra ce o acopera si linistea intregesc tabloul de vis. Te poti incarca cu energie si te poti bucura de liniste, practic te regasesti pe tine in acel loc. Eu asa am simtit, insa linistea dispare imediat ce pasesti afara din curtea interioara, caci dupa ziduri sunt comerciantii.
     Amman este un loc minunat, de unde te incarci cu energie pozitiva, mie nu mi-au ajuns cele 2 zile pentru a vizita absolut tot. Asa ca mi-am promis sa repet aceasta Iordania Experience.



    Pe lista au urmat Petra una dintre minunile lumii, i se mai spune " Orasul pierdut regasit" , apoi Wadi Rum, raul Iordan toate cu incarcatura istorica si cu povesti bune de ascultat.


    Am lasat in urma fabuloasa Iordanie, si am aterizat in miraculoasa Japonie. De ce miraculoasa, pentru ca este contrastul perfecta intre modern si traditional. M-am documentat bine pe google, insa nu a fost de ajuns si am apelat la un ghid, l-am gasit in ultima clipa dar a fost cu noroc. M-am plimbat pe strazi si va pot spune ca aici putem vedea cum constructiile vechi, templele incarcate cu istorie convietuiesc alaturi de constructiile arhitecturale si tehnologice moderne. Am inceput cu Muzeul Memorial al Pacii Hiroshima, acesta reprezinta tributul vietilor pierdute in momentul aruncarii bombei atomice peste Hiroshima in august 1945. Am continuat cu Templul budist Kiyomizu-dera, acesta dateaza din anul 798, iar cascada interioara pastreaza armonia dintre templu si natura. A urmat Castelul Himeji, este considerat unul dintre cele mai bune exemple ce infatiseaza arhitectura castelelor japoneze.


 

La fel ca si in Iordania, 2 zile nu mi-au fost de ajuns sa vizitez lista pe care ghidul mi-o facuse, cu obiectivele turistice de vizitat. Insa la fel mi-am promis ca voi reveni, datorita prietenei mele dragi si celor de la Christian Tour, apetitul pentru calatorii mi s-a deschis.





  Asa ca imediat cum am ajuns acasa am inceput sa rasfoiesc internetul sa vad ce circuite Christian Tour imi vor face cu ochiul. Sa nu mai spun ca urmeaza vara si vreau sa le fac o surpriza fetitei si sotului meu, asa ca sa vedem ce destinatii frumoase ne pun la dispozitie echipa Christian Tour. 


        Acest articol participa in gala Spring SuperBlog 2018. 

Un comentariu:

  1. O data ce ti s-a deschis apetitul pentru calatorii cu greu vei renunta la el. Ai ales trei destinatii superbe unde cu exceptia Italiei nu voi ajunge niciodata in viata aceasta.

    RăspundețiȘtergere

Only to the moon and back !

    Cătă e o tipă mișto și ador să ies cu ea, iar ea adoră să se plimbe cu mine. Eu îi știu trăirile,  știu când e bucuroasă, când e tristă,...