marți, 21 martie 2017

~ Atentie la neatentie ! ~

                                   ~ Change the world with a simple word ~




                 Cand vrei sa faci un bine, il faci fara sa ai asteptari si clar il faci cu toata inima. Cam asa s-a intamplat si cu tatal meu, om in varsta cu inima mare si ajutatoare. Tata este navigator de 23 ani la o agentie de crewing foarte serioasa, si care mereu are asteptari de la angajati.

                 In urma cu cateva luni cand tata a revenit acasa dupa un voiaj de 9 luni, s-a intalnit la o bere cu cativa colegi de breasla. Si din vorba in vorba a aflat ca baiatul unuia dintre colegi isi facuse cv-ul si il depusese pe la diverse firme insa fara nici un fel de succes. Dupa cateva discutii au stabilit sa se intalneasca a doua a zi pentru a merge cu tanarul si a-l ajuta sa isi depuna cv-ul la firma unde lucra tata. Zis si facut se intalnesc a doua zi si merg la firma, doamna Nelly o doamna draguta ii astepta pentru ca aveau programare. Amabila si cu zambetul pe buze le ofera o cafeluta, stau de vorba stabilesc anumite conditii, si ramane sa le lase baiatul cv-ul pentru a-l vedea si sefii mai mari.



                Trec cateva zile si doamna Nelly suna acasa la noi cerand sa vorbeasca cu tata in legatura cu cv-ul depus de Marius, tanarul de care va povesteam. Tata porneste de acasa se intalneste cu mine in oras pentru ca trebuia sa ma ia de la munca, si imi propune sa mergem impreuna pana la firma pentru 10 minutele. Pornim catre firma, si ajungem la doamna Nelly care era saraca femeie total debusolata. Ii spune tatei: " Domnul Mitu la prima vedere Marius pare un baiat destept, saritor si chiar cred ca ar face cu brio unui contract de 6 luni, insa cv-ul pe care el l-a depus nu coincide cu ce am vorbit noi si am stabilit." Tata a ramas saracul fara cuvinte, nu stia ce sa ii raspunda femeii, iar eu mai directa din fire, ii cer cv-ul doamnei sa vad si eu ce a scris in el. Cv-ul era scris in engleza pentru ca sefii sunt greci si trebuia scris in engleza. Sa va spun ce bazaconii erau scrise acolo? Nu cred ca vreti sa va imaginati. Ii spun doamnei Nelly sa ma lase 5 minutele sa ies sa il sun pe Marius, sa rezolvam problema. Il sun pe Marius ii spun sa ia un taxi si sa vina la firma ca il astept urgent pentru o discutie. In 10 minutele pe ceas baiatul a ajuns, si il iau la rost: "Bine ma Mariuse, stiai ca ai de facut un cv bun scris in engleza si tu nu dai un semn sa ma intrebi daca te pot ajuta? " El saracu se uita la mine ca la masini straine si nu intelegea cu ce a gresit. Il intreb cine i-a facut cv-ul si aflu ca si l-a facut singurel tradus cu Google Translate. O doamne ce o fi fost in capul lui nu stiu. I-am zis cu un zambet strengaresc: " Trebuia sa ma anunti si te indrumam sa apelezi la Agentia de traduceri Swiss Solutions." Stiti care a fost reactia, "Nu mai Cata ca ma usuca astia de bani!!! " Apoi i-am explicat ca putea cere o estimare de pret pentru traduceri, si aceasta fiind personalizata pentru ceea ce are el nevoie. Si uite asa Marius a aflat de Agentia de traduceri Swiss Solutions si clar si-a refacut cv-ul, pentru ca nu putea ramane cu acea tentativa sau epava cum am denumit-o eu.
                                                     

                Sa va spun ca Marius a reusit, a fost acceptat in echipaj iar acum este in voiaj mai are de facut inca 2 luni si apoi vine acasa. Acum ne aducem aminte de trasnaia lui si radem dar cel putin intr-un final a inteles de ce firmele de crewing nu l-au contactat. E mare lucru sa stii sa traduci sau sa stii la cine sa apelezi pentru servicii de calitate. De aceea am si folosit in subtitlul expresia: "Change the world with a simple word! "
                 

             
Acest aricol participa in competitia SupeBlog Spring 2017! 
Pupici parfumati 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Only to the moon and back !

    Cătă e o tipă mișto și ador să ies cu ea, iar ea adoră să se plimbe cu mine. Eu îi știu trăirile,  știu când e bucuroasă, când e tristă,...